Ciclism

Viviani este campioană europeană la cursa rutieră, a bătut-o pe Lampaert în sprint

Înainte de cursa finală a campionatului, participanții au acordat un minut de reculegere belgianului Bjorg Lambrecht, care a murit luni, ca urmare a căderii severe a evenimentului din Polonia.

Apoi, bicicliștii au pornit pe o pistă de 172,6 km, dintre care au luat mai puțin de un sfert în afara orașului, iar restul în Alkmaar pe circuite de 11,5 kilometri.

Aproape după două treimi din cursă, grupul de treisprezece membri s-a separat datorită ritmului sporit al italienilor, inclusiv Matteo Trentin, campionul de la Glasgow de anul trecut, printre cei patru piloti italieni. Grupul puternic nu a obținut o conducere grozavă, dar în cele din urmă a fost suficient.Italienii au pregătit totul pentru Viviani, iar ulterior medaliștii au lăsat două ture înainte de final. Lampaert a încercat să atace la final, dar italianul, care era unul dintre principalii favoriți, a urmărit finalizarea. Viviani, în vârstă de treizeci de ani, care este și un mare tracker, a sărbătorit un alt mare succes.El a îmbunătățit argintul la cursa rutieră Herning 2017 la Campionatul European.

“Aceasta este una dintre cele mai mari victorii ale mele, deoarece este absolut diferită decât să concurez într-un grup”, a spus Viviani, câștigătorul olimpic al traseelor ​​de curse. omnium de la Rio de Janeiro 2016.

El a recunoscut că italienii erau imperfecți. „La final, am mers cu o tactică complet diferită în comparație cu modul în care ne-am propus totul dimineața, când ne-am gândit la spurt. Dar atunci am vrut să facem cursa dificilă. Având în vedere ce am văzut în cursele de femei și douăzeci și trei “, a spus Viviani. După cum s-a dovedit, a fost o mișcare bună. Știam că poate fi vorba nu numai despre tactici, ci și despre cine este în picioare.Din fericire, mai avem ceva în ele “, a adăugat Viviani.

Barta a ajuns la final cu o pierdere mare, Petr Hampl, Tomas Kalojiros, Dominik Neuman, Michal Schlegel, Frantisek Sisr și Daniel Turek nu au terminat cursa. Echipa cehă nu a primit o medalie la Alkmaar.