Baschet

Krupnova a asigurat-o pe Pixba cu cinci puncte în apărarea titlului la Openul Ceh

În categoria bărbaților de elită, a obținut a treia primă și a patra generală consecutivă în Falunul suedez, care a învins campioana elvețiană Wiler-Ersigen 6: 5 după o lovitură simplă. De partea pierzătorilor s-a aflat și tristul antrenor asistent Radek Sikora și fiul său cu același nume, care începe atacul. Echipa suedeză a preluat conducerea în minutul opt după colaborarea lui Rataj cu Krupna, dar Dietlikon a răspuns la finalul primei perioade, când Nina Metzger și Isabelle Gerig au transformat conducerea.După 30 de secunde din partea a doua, Krupn a egalat, iar în mai puțin de două minute Dietlikon a revenit Metzger la conducerea. În minutul 54, ea a completat un hat trick și nu a marcat doar 82 de secunde mai târziu de golul lui Mia Karjalainen, chiar dacă a fost pe teren în acel moment. La final, Julia Suter a ajustat rezultatul.

Krupn a primit premiul pentru cel mai bun jucător al turneului. „Finalul a fost fabulos. Am fost un pic norocoasă la început că m-a sărit înapoi. A fost mai ușor de jucat și întreaga cooperare în linie a funcționat. După o semifinală atât de ușoară, ne bucurăm că am jucat un meci corespunzător în finală.Meciul a fost într-un ritm ridicat și ne-am bucurat de toate “, a spus Krupnova.

În finala de elită masculină, Wiler a fost condus de slovacul Michal Dudovič după Sikora Jr., dar Falun a trecut de la 4 la 23: în primul rând Dudovič, care a obținut patru puncte pentru hat-trick și asistență, a redus scorul la 3: 4 și 4: 5 și l-a egalat pe Marco Louis în minutul 57. Emil Lundmark, însă, a decis în favoarea Falun.

„Ne-am concentrat în principal pe jocul curat cu balonul și să nu greșim.Ne-am descurcat bine, dar păcat că la începutul celei de-a doua perioade am ratat-o ​​și am avut trei goluri în trei minute. Dar ne-am gândit că mergem pas cu pas și ne-am întors la meci “, a spus Wilera Sikor, antrenorul asistent.

Fiul său de douăzeci de ani, Radek, încercând să-l înscrie pe prima echipă, a marcat șase puncte (3 + 3) în opt partide. „Sunt puțin mai strâns față de el decât alți băieți. Acasă, încă nu fac doar baschet, dar încerc să îi ofer câteva sfaturi aici și acolo pentru a-l ajuta ”, a adăugat fostul antrenor și asistent al echipei naționale cehe.

Procesul său așteaptă experiența primei echipe naționale. „Are doar un pașaport ceh. Voi fi sincer că elvețienii sunt puțin interesați de categoria sub 23 de ani.Cred că vrea să joace pentru tipul ceh, dar nu vorbesc despre asta ”, a adăugat Sikora.