Atletic

Climber Ondra tânjește ca Campionatul Mondial să câștige Olimpiada, încheietura nu-l limitează

Alpinistii sportivi vor avea prima lor sansa de a castiga locul olimpic la campionatul Hachioji din Japonia. “Combinația este cu siguranță prioritatea numărul unu”, a spus Ondra pentru CTK.

El a ratat ultima cursă a Cupei Mondiale de la Briancon pentru a se pregăti pentru Cupa Mondială. “Mulțumită acestui fapt, am avut ocazia unui antrenament de o săptămână în Innsbruck, unde m-am dedicat disciplinei vitezei sub conducerea fostului nostru specialist în viteză, Libor Hrozza, ceea ce cu siguranță m-a ajutat foarte mult”, a spus Ondra pentru CTK. După întoarcerea în Republica Cehă, s-a dedicat mai ales escaladării în dificultate, care este cea mai puternică disciplină a sa. „Consider că este cel mai important lucru pentru a crește șansele de a califica la Jocurile Olimpice.Rezultatul general constă în produsul disciplinelor individuale. Un rezultat excelent într-o singură disciplină poate însemna în sine o mare șansă de a califica la Jocurile Olimpice “, a explicat el.

A petrecut zece zile la Tokyo imediat înainte de campionat. “Nu există condiții atât de bune pentru a urca cu dificultăți, dar există condiții bune pentru bolovăieli, așa că m-am concentrat pe bolovani și am fost doar să adaptez forma de dificultate”, a descris Ondra.

Anul trecut, în bouldering anul trecut a renunțat la semifinale la Campionatul Mondial, dar anul acesta a terminat pe locul doi în clasamentul general al Cupei Mondiale. „Cu siguranță, am făcut multă muncă în noul stil modern de coordonare dinamică. Este o disciplină în care nu se poate baza pe un rezultat bun.Depinde de modul în care constructorii îl construiesc, de cum se potrivesc bolovanii individuali și de cât de norocos am să mă gândesc la cea mai bună metodă. Este un pic de ruletă ”, a explicat naționala cehă, în vârstă de 26 de ani, triplă medaliată de la Campionatul Mondial de Bouldering. „Momentan, cred că această odihnă forțată de două săptămâni m-ar putea ajuta. Nu cred că această încheietura rănită ar putea afecta rezultatul Cupei Mondiale. În unele crize foarte specifice, încă doare, dar cred că va bate cursa la adrenalină la Campionatul Mondial ”, a spus Ondra.Fizioterapeuții l-au asigurat că, chiar și în poziții mai delicate și la un volum de muncă mai mare, nu există nimic serios în acest sens. „Este foarte dificil să-l combin cu pregătirea pentru celelalte două discipline, dar am tot făcut progrese mari. Anul trecut am alergat peste nouă secunde la Campionatul Mondial, în prezent am o persoană care se antrenează sub opt secunde. Sper să pot alerga aproximativ șapte secunde la o posibilă Olimpiadă ”, a spus Ondra.

În comparație cu alți piloti care au viteza ca o completare a combinației, dar rămân în urmă. „Există, de asemenea, nespecialiști de viteză care lucrează pentru 6.50.Acolo voi fi mereu blocat acolo, dar știu că nu ar fi perfect rezonabil să-mi transform toate eforturile în această disciplină cea mai slabă pentru mine. Cred că este important să păstrezi aceste două rezultate bune în celelalte două discipline ”, a gândit el.