Atletic

Are o școală de scutere din Indonezia. Anul acesta, puștoaica Staněk și-a curățat capul

Până pe 5 octombrie pe stadionul Khalifa din Doha, Stanko așteaptă cea mai importantă cursă a anului, Campionatul Mondial. Nu facem decât astfel de încercări “, spune pușcașul în vârstă de 28 de ani și își amintește cum se simțea mai puțin bine în cercul pușcașilor în septembrie anul trecut. Corpul nu poate merge complet șase luni, mai ales când pui totul la antrenamente. Vei rămâne fără suc și chiar capul tău se va opri ocazional. ”

De aceea au ales o strategie specială cu Antrenorul Tylč. Sau: în iulie ai pus vacanța în sezon.

Așa că a plecat cu prietenii la mare. În Corfu.Să nu te întinzi pe plajă. “Nu am putut să suport,” scutură el din cap.

Mai bine se urcă pe scutere. Stanek nu poate avea voie să facă acest lucru.

„Am călătorit întreaga insulă. A fost o șansă de a veni cu alte idei și nu întotdeauna să se concentreze pe aruncarea atât de mult și atât de mult. ”

Adevărat, nu toți antrenorii ar fi fost de acord cu riscul de a merge cu scuterul în timpul sezonului. Totuși, Stanek a primit permisiunea.

„L-am tăiat anul trecut, dar nu din vina mea. De atunci am învățat să anticipez lucrurile ceva mai mult. Am condus un scuter chiar în Bali o lună și a fost o școală mare. Acolo ei nu rezolvă semafoarele și nu conduc pe trotuare, pustie totală. ”

Acum se putea gândi la aurul lui Corfu în comparație cu Bali, Indonezia.Deși…„Eu și fratele meu ne-am întins, din fericire la viteză mică, așa că m-am gândit: Acum numai eu. Dar corect, am terminat-o. ”

El a aruncat în 21 de metri imediat după întoarcerea la întâlnirea din Kladno. “Nu am lovit foarte mult mingea, dar am avut energie după vacanță. În acest caz, capul vrăjitorului este același.” Prin urmare, nu a existat timp pentru a fi în acord cu Bydgoszcz. „În plus, mă lupt puțin cu genunchiul, doare mult și îmi place rău peste el. Am încercat să-l ung cu finalgonul, dar atunci când doare din interior, finalgonul nu vă va ajuta foarte mult la suprafață. , 65.Cu mult înaintea lui, a rămas favoritul polonez Michal Haratyk.

“Cei 21,83 metri sunt o performanță foarte bună”, a spus Staněk. „Încă nu sunt în măsură să concurez cu el. Până acum, Michal a aruncat foarte mult, de această dată a îmbunătățit recordul polonez de două ori și este într-o formă excelentă. Încă n-am făcut-o.

A urmărit alți rivali să vadă dacă nimeni nu se apropie de el, dar nu. Și la finalul competiției la minge: 2. Tomáš Staněk.

“Principalul lucru a fost să marchez puncte și le-am livrat”, a evaluat el. „Am avut responsabilitatea de a ocupa locul 2 pe hârtie, așa că am vrut să-i dau echipei.” Duminică s-a relaxat la Bydgoszcz cu o pisică de prestigiu, cu un antrenor de tenis de masă.Încă o dată, și-a curățat capul înainte de „marșul” final către Doha.

„Am cursele la Ústí nad Orlicí și la Diamond League de la Paris, unde trebuie să îmi mențin poziția printre primii opt pentru finala de la Bruxelles. Nemaivorbind la Roma, am complicat situația ”.Le-a câștigat (de la stânga) la Belgrad, Birmingham și Glasgow.

A câștigat deja argintul din Campionatele Europene Indoor 2017 de la Belgrad în trecut, iar apoi a câștigat și bronzul de la Campionatele Mondiale de la Birmingham 2018 și Europa de la Glasgow 2019. .

În cadrul cerului deschis, maximul lui Stan este încă al patrulea loc la Campionatele Mondiale de la Londra 2017.

Realizarea medaliei de la Doha este o sarcină extrem de dificilă. „Nu cred că nicio altă disciplină are tot atâtea performanțe grozave în acest an ca balul bărbaților. Din păcate pentru mine ”, își amintește el.

În Qatar, el așteaptă teste de medalii la 22 de metri. Recordul personal al lui Stanek de pe stadioanele deschise este de 22,01 metri.Spectacolul din acest an este 21.19, în topurile mondiale cu el până la cincisprezecea. Nu va fi ușor. ”

Nu intenționează să meargă mai repede în Qatar pentru a obține suficient aer aici. Dimpotrivă, dorește să călătorească cât mai curând pe locul campionatului, din cauza aerului foarte neplăcut. Se presupune că stadionul în sine ar trebui să fie climatizat, ceea ce ar fi o premieră. În luna mai nu era aer condiționat, la acea vreme erau 38 de grade pentru seara. Acum ar trebui să fie chiar până la 45 de grade seara.Chiar și când apune soarele, totul din zi este încă topit. ”